5 tips om hitte op kantoor te bestrijden

Het belang van een goede hydratatie is een terugkerend en diep gevoeld thema. Gehydrateerd blijven tijdens de werkdag bevordert niet alleen de natuurlijke functies van het lichaam, maar zorgt er ook voor dat je helderder kunt denken, je concentratie op peil kunt houden en beter bestand bent tegen vermoeidheid.

januari 16, 2024
Hydration for Wealth
Fruits, vegetables and cereals in a wooden box, top view, health

1. Zorg voor voldoende voeding

Onderschat nooit het belang van voeding in de strijd tegen hitte: het is belangrijk om voedsel te vermijden dat de lichaamstemperatuur kan verhogen, zoals spinazie, radicchio, rode bieten, uien, knoflook, gedroogd fruit en gefrituurd voedsel.

Geef de voorkeur aan maaltijden die voornamelijk uit fruit en groenten bestaan. Neem perziken, kersen en meloen op in je dagelijkse dieet, die niet alleen dorstlessend zijn maar ook energie geven. Een kleine pauze met een natuurlijke snack is niet alleen een gezonde gewoonte, maar ook een handige truc om de hitte op kantoor te bestrijden.

default-thumbnail

2. Draag koele, lichte kleding

Het kiezen van de juiste kleding kan helpen om het gevoel van hitte op kantoor te verminderen. Natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen bevorderen transpiratie en helpen de huid koel te houden. Technische en synthetische vezels daarentegen koelen de huid op geen enkele manier, maar worden aanbevolen bij het sporten, zodat zweet beter kan verdampen.

RS4593_27.08.19Waterlogic_0101

3. Overvloedige hydratatie

Waterdispensers op kantoor, binnen bedrijven en ondernemingen, zijn ook een ideale oplossing vanwege hun veelzijdigheid. Er zijn namelijk veel verschillende modellen – ontworpen om te voldoen aan verschillende zakelijke behoeften – en ze zorgen allemaal voor water van de hoogste kwaliteit, perfect gefilterd en uitstekend om te drinken.

Meer drinken is eenvoudig met de waterdispensers van Culligan!

default-thumbnail

4. Alternatieven voor koffie

Overmatig koffiegebruik tijdens warm weer kan tachycardie en slaapstoornissen veroorzaken. Het is raadzaam om goed gehydrateerd te blijven en te kiezen voor natuurlijke oplossingen zoals guarana, ginseng of eleutherococcus – ook bekend als ‘Siberische ginseng’ – nuttig voor het stimuleren van het immuunsysteem, het verhogen van energie en het verminderen van vermoeidheid.

default-thumbnail

5. Schakel onnodige elektronische apparaten uit

Elektronische apparaten verbruiken energie en dragen bij aan warmteontwikkeling. Uitschakelen wat niet in gebruik is, is niet alleen goed voor het milieu, maar wordt ook aangeraden om oververhitting van de ruimtes waarin je werkt te voorkomen. Als je bijvoorbeeld je printer niet gebruikt, zijn dit al twee goede redenen om hem uit te schakelen, en hetzelfde geldt voor alle andere elektronische apparatuur. Zelfs lampen kunnen in de winter minder worden gebruikt dan normaal.

RS3382_Paul_Traeger_005552489_EDIT

Verbeter het welzijn van uw bedrijf

Het belang van een goede hydratatie is een terugkerend en diep gevoeld thema. Gehydrateerd blijven tijdens de werkdag bevordert niet alleen de natuurlijke functies van het lichaam, maar zorgt er ook voor dat je helderder kunt denken, je concentratie op peil kunt houden en beter bestand bent tegen vermoeidheid.

Met de installatie van waterdispensers voor bedrijven die zijn aangesloten op het waternetwerk, worden klanten en werknemers voorzien van nulkilometer water, goed en veilig. Dit helpt naast het bevorderen van het welzijn, ook bij het elimineren van al het plastic afval dat wordt gegenereerd door het kopen van water in flessen, evenals het besparen van tijd, geld en moeite voor de aankoop van pallets water of het beheer van bestellingen.