What's your flavour?

3 recepten voor Detox Waters, hydraterend en rijk aan vitaminen, om op een natuurlijke manier jouw lichaam te reinigen en moeiteloos te hydrateren!

januari 18, 2024
Whats your flavour

Aromatic Waters, voor een kleurrijke hydratatie!

In de zomer is het, gezien de hoge temperaturen, essentieel om meer te drinken om uitdroging te voorkomen en gezondheidsrisico’s af te wenden. Dit geldt in het bijzonder voor kinderen en ouderen die over het algemeen minder dorst hebben, maar ook voor iedereen die het moeilijk vindt om genoeg water te drinken gedurende de werkdag.

 

Hydratatie in de zomer is namelijk essentieel voor het reguleren van talrijke lichaamsfuncties, het is met name nuttig voor:

  • re-integreren van mineralen die verloren gaan door zweten
  • uitdroging en hitteberoerte te voorkomen
  • de juiste lichaamstemperatuur en het algemene welzijn te behouden
  • het behouden van je concentratie op de werkvloer

 

Hier zijn 3 recepten voor Aromatisch en Detox Water, hydraterend en rijk aan vitaminen, om op natuurlijke wijze te reinigen en moeiteloos te hydrateren!

 

Laten we beginnen met de basis:

Giet 2 liter water in een kan, voeg fruit, groenten, kruiden of specerijen toe en laat het een nacht in de koelkast staan. Deze infusie bevordert de opname van mineralen en vitaminen in het water, waardoor het rijker wordt aan heilzame eigenschappen. Na een nacht filteren en de drank overgieten in een fles of thermosfles.

aromatic water 1

Aromatisch water met citroen, munt en komkommer

Voeg een uitgeperste citroen, verse muntblaadjes en een dungesneden komkommer toe aan de twee liter gezuiverd water. Laat het een nacht trekken of, als je haast hebt, minstens vier uur. De komkommer werkt ontgiftend en depuratief, de citroen is rijk aan vitamine C en citroenzuur, om afvalstoffen af te voeren en de spijsvertering te bevorderen, en de munt is nuttig bij een opgeblazen gevoel.

Aromatic water 2

Aromatisch water met appel en kaneel

Voeg twee geschilde en dun gesneden appels en twee kaneelstokjes of kaneelpoeder toe aan twee liter water dat is gezuiverd met een Culligan zuiveraar. Appels zijn rijk aan B-vitamines, vitamine C en kalium. Kaneel heeft een bloedsuikerregulerende werking.

Aromatic water 3

Aromatisch water met munt en aardbeien

Maak twee liter gezuiverd water en voeg 5 gehakte aardbeien, muntblaadjes en een schijfje citroen toe. Aardbeien zijn rijk aan vitamine C, terwijl munt een opgeblazen gevoel vermindert en de spijsvertering bevordert.

Benieuwd naar meer fruitwater recepten? Klik dan hier! Toch eerder zin in een lekkere zelfgemaakte mocktail? Probeer dan zeker deze recepten!