Mei Plasticvrij!

De maand mei staat ook bij ons in het teken van 'Mei Plasticvrij! Net zoals alle andere maanden van het jaar proberen wij het gebruik van flessenwater terug te dringen. Hoe wij van Culligan dat doen lees je in deze blog!

Mei plasticvrij

140 reizen rond de wereld uitsparen

Uit een een recente studie van Universiteit Gent is gebleken dat maar liefst 80% van de totale broeikasgasuitstoot door waterverbruik van Vlaamse huishoudens door flessenwater is.

Sterker nog, als alle Vlamingen een dag flessenwater zouden vervangen door kraanwater, besparen we samen zoveel broeikasgassen als 140 keer rond de aarde rijden.

 

Conclusie? Drink kraantjeswater!

We streven ernaar zoveel mogelijk huishoudens te voorzien van zacht, fris en gefilterd drinkwater door middel van onze filtratiesystemen. Hiermee wordt het gebruik van flessenwater zo goed als overbodig, maar dat is nog niet alles.

 

Kalkaanslag is verleden tijd

Met behulp van onze waterverzachters is kalkaanslag verleden tijd. Hierdoor hoeft u minder te poetsen met hardnekkige antikalk middelen. Gevolg, minder zeep en detergenten in het afvalwater! Uw huishoudelijke apparatuur krijgt ook een langere levensduur en uw textiel gaat langer mee en daarmee is uw bijdrage aan een beter milieu aanzienlijk veel groter geworden.

 

Op het werk

Op het werk kunnen u en uw collega ook een bijdrage leveren.

Ook al maakt een flessenwaterkoeler gebruik van plastic containerflessen, ze zijn volledig recycleerbaar waardoor de impact op het milieu toch nog zoveel mogelijk ingeperkt wordt.

Door voor een leidingwaterkoeler te kiezen geniet u op een volledig milieuvriendelijke manier van lekker, fris en gefilterd kraantjeswater. Aangezien er ook geen bevoorrading meer nodig is wordt de uitstoot door transport beperkt.

 

Op het werk

Wat kunt u nog doen?

Nu wij hebben uitgelegd hoe wij proberen om het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken hebben wij nog enkele tips voor u!

 

  • Neem altijd een drinkfles mee, zodat je waar je ook gaat, water kan bijvullen.

  • Neem je eigen herbruikbare beker mee naar je werk voor uw kopje koffie.

  • Zeg 'nee' tegen plastic rietjes, of neem je eigen metalen of papieren rietje mee voor jezelf en/of de kinderen.

  • Ga voor een waterkoeler op leidingwater op kantoor! Ontdek in onze catalogus hoe je zo minder plastic kan gebruiken.

 

 

Voor meer tips om uw leven plasticvrij(er) te maken kunt u hier eens kijken.

Ook kunt u de studie van Universiteit Gent nog eens rustig nalezen als u dat wenst.

Snel geholpen