#plasticfreejuly

Maak deel uit van de beweging voor een schoner milieu! #plasticfreejuly is de perfecte gelegenheid om uw gebruik van plastic voor eenmalig gebruik te evalueren, verminderen en alternatieven te vinden. Elke stap telt om ons milieu te beschermen en een duurzame toekomst te creëren.

Ga jij met ons mee de challenge aan?

januari 17, 2024
verminderafval
plasticfreejuly challenge _ Reusable bottle

Keer het tij, alle beetjes helpen. Maak de bewuste keuze om plastic flessen voor eenmalig gebruik te reduceren door over te schakelen op duurzame oplossingen. Het gebruik van een herbruikbare drinkfles heeft tal van voordelen:

  • geen (plastic) afval door het hergebruik en de hoge levensduur van de fles

  • hervulbaar, altijd water bij de hand

  • gemakkelijk en kostenbesparend, je hoeft geen flessen aan te kopen en te transporteren

  • je weet hoeveel je drinkt per dag en je drinkt er meer water door

  • past bij een duurzame levensstijl en zorgt voor meer ecologisch bewustzijn

plasticfreejuly challenge _ Waterdispenser

In België alleen consumeren we 1.539 miljoen flessen per jaar en zijn hiermee de 3e grootste verbruiker in Europa. Er komen zo’n 247 miljoen stukjes plastic in de Middellandse zee terecht die ongeveer 450 jaar nodig hebben om te ontbinden. Aan het huidige tempo is er tegen 2050 meer plastic dan vissen in de oceanen en dat heeft enorme gevolgen voor de hele planeet.

Een drinkwatersysteem van Culligan is een duurzame keuze en een geschikt alternatief voor flessenwater. Je vermijdt zo het gebruik van wegwerpflessen en vervuilt hiermee het milieu tot wel 1000 keer minder.