Alles wat je wilt en moet weten over een Culligan waterkoeler

Een gezonde werknemer is vaak ook een gelukkige werknemer en daar is water een belangrijk onderdeel van. Het plaatsen van een waterdispenser biedt je hiervoor de ideale optie. Culligan beschikt voor je steeds over een gepaste oplossing op maat.

januari 16, 2024
waterkoeler Culligan

Wat is een waterkoeler?

Een waterkoeler, waterdispenser, waterfontein, fontaine à eau potable, distributeur eau, fontaine à eau prix, … What’s in a name? Neen, dit zijn geen zes verschillende toestellen, maar jouw ideale oplossing voor dorstige collega’s. Een waterkoeler doet tegenwoordig veel meer dan de naam doet vermoeden. Naast het zorgen voor lekker, fris en gefilterd drinkwater voor je collega’s, werknemers en klanten, kunnen de waterkoelers van Culligan ook zorgen voor bruisend of zelfs warm water. Benieuwd naar alle mogelijkheden die Culligan je te bieden heeft? Lees dan zeker verder.

 

Waterkoeler op leidingwater of op fles?

Bij de overweging om een waterkoeler aan te schaffen, is het eerste wat je jezelf moet afvragen: neem ik nu een waterkoeler op leidingwater of toch liever eentje op fles?

 

Leidingwaterkoeler

Liggen zowel jouw werknemers als het milieu je nauw aan het hart, kies dan voor een milieuvriendelijke waterdispenser op leidingwater. Dit type waterdispenser, tafelmodel (voorbeeld) of staand (voorbeeld), handsfree of niet, bespaart je gesjouw met zware flessen. Minder gebruik van plastic verkleint ook de afvalberg. Met onze leidingwaterkoelers heb je geen flessen nodig en daardoor is dit ook de goedkoopste keuze. Voortaan heb je steeds fris water in de buurt met deze ecologisch beste keuze.

Een leidingwaterkoeler is verkrijgbaar in verschillende modellen, maten en vormen en kan steeds worden afgestemd op de noden van jouw bedrijf. Culligan zorgt voor de plaatsing en installatie. Jou rest er enkel nog het aanschuiven voor fris, warm of bruiswater en uiteraard de obligatoire babbel met de collega’s.

In ons gamma beschikken we ook over een handsfree drinkwaterfontein die je via een sensor contactloos kunt bedienen. Een antibacteriële coating op het toestel zorgt voor extra hygiëne en minder kans op overdracht van virussen of bacteriën.

Bij de installatie van een leidingwaterkoeler wordt het toestel aangesloten op de waterleiding en maakt het gebruik van kraantjeswater. Het water wordt via een filter in de waterkoeler gezuiverd van overtollig chloor, bacteriën en andere onzuiverheden. Heb je op jouw werkplek geen waterleiding binnen handbereik en kan je dan geen drinkwaterfontein plaatsen? Absoluut niet! Onze waterkoelers op fles zijn hiervoor de ideale oplossing!

 

Waterkoeler op fles

Een waterkoeler op fles is makkelijk te gebruiken aangezien je hiervoor geen waterleiding in jouw kantoorruimte of werkplek nodig hebt. Niet enkel het ontbreken van een aansluiting op het drinkwaternet is een reden om voor een waterkoeler op fles te kiezen. Een waterkoeler op fles is een waterdispenser voor alle, bijzondere of robuuste omstandigheden. Dus ook wanneer je een flexibel toestel verkiest dat makkelijk kan worden verplaatst, is dit een geschikte keuze. Een stopcontact in de buurt is de enige vereiste om een waterfontein met drinkwater op kantoor te voorzien. De installatie is eenvoudiger en gaat sneller dan wanneer het toestel moet worden aangesloten op een waterleiding. Hierdoor hebben waterkoelers op fles een lagere installatiekost dan leidingwaterkoelers, maar is dit op langere termijn niet noodzakelijk de voordeligste optie.

Grote dorst? Geen nood! Culligan levert naast waterfonteinen ook passende waterflessen voor jouw waterkoeler. De waterlevering is bovendien gratis vanaf een bestelling van 6 flessen. Lijkt de opslag van al die flessen nogal onhandig? Ook dit probleem is in no time verholpen. Bij Culligan kun je opbergrekken voor flessen in verschillende maten aankopen of huren.

Is er een mogelijkheid om jouw waterkoeler aan te sluiten op een waterleiding, dan raden wij steeds de installatie van een leidingwaterkoeler aan.

Neem voor al onze handige tools en (lekkere) extra’s een kijkje op onze webshop.

 

Welke waterfontein zet ik op kantoor?

Ben je nog aan het twijfelen? We zetten voor jou graag nog eens alle voordelen op een rij:

Leidingwaterkoeler

Flessenwaterkoeler

Geen voorraadbeheer nodig

X

Vrije plaatsing

X

Milieuvriendelijk

X

Verschillende modellen mogelijk

X

X

Huuroptie

X

X

Laagste installatiekosten

X

Goedkoopste lange termijn oplossing

X

 

 

Een waterfontein kopen of een waterfontein huren?

Alle waterkoelers van Culligan zijn zowel te koop als te huur met een uitstekende dienst na verkoop bijgeleverd.

 

Waterfontein te koop

Wil je een waterkoeler kopen? Elke waterdispenser op onze website is in eender welk model te koop. De eerste stap is de moeilijkste. Je kiest namelijk eenvoudig en helemaal zelf welk toestel je wilt aankopen. Eens je jouw keuzestress hebt overwonnen, neemt Culligan het volledig van je over met de plaatsing en installatie van de waterfontein op de door jou gewenste plek. Lukt het toch niet om te beslissen? Dan helpen wij bij Culligan je graag om het geschikte toestel te kiezen. Neem contact op voor gratis advies op maat.

Plots een waterkoeler zonder bruisend water of een ander defect? Tijdens de reparatieperiode kun je er steeds op rekenen dat er bij een defect van je toestel meteen een vervangkoeler ter beschikking wordt gesteld.

Voor steeds gegarandeerd zuiver water en een optimaal werkende en hygiënische waterkoeler, bieden wij je een extra optie. Bij de aankoop van een water dispenser kun je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit onderhoudscontract omvat het tweemaal per jaar (of indien gewenst vaker) onderhouden en desinfecteren van je waterkoeler en het 6-maandelijks vervangen van de filter(s).

 

Liever een waterfontein huren?

Naast kopen, kun je ook kiezen om een Culligan waterkoeler te huren. Kies zelf welk model je wenst, Culligan plaatst en installeert je waterdispenser op een plaats naar keuze en voor een vast bedrag per maand, ga je volledig zorgeloos en verzekerd van fris water door het leven.

Ook staan wij in voor het periodiek onderhoud van je toestel, waarbij jouw waterdispenser elke keer grondig wordt nagekeken en gedesinfecteerd.

Functioneert je waterkoeler plots niet zoals het hoort? Geen nood. In dat geval bezorgen en installeren wij binnen de 72 uur een vervangkoeler en heb je nooit een tekort aan water op de werkvloer.

Mocht je waterbehoefte grondig zijn veranderd of je wenst een toestel met andere mogelijkheden, dan kiezen wij samen met jou een geschikte waterkoeler ter vervanging. Het nieuwe toestel wordt kosteloos geplaatst en vanaf de installatie van de nieuwe waterdispenser betaal je de huurprijs van je nieuwe toestel.

Culligan periodiek onderhoud

Onderhoud van je waterdispenser

Onderhoud van je waterdispenser

Voor fris en vooral zuiver water is het van belang dat je waterkoeler goed wordt onderhouden. Een regelmatige reiniging van je toestel is hierbij essentieel. Naast de reiniging van de buitenzijde moet ook de binnenzijde regelmatig worden gereinigd en gedesinfecteerd.

Voor deze klus kun je steeds op de specialisten van Culligan rekenen. Op basis van jouw wensen en afspraken staan onze medewerkers van de servicedienst één tot twee keer per jaar paraat voor een grondige reiniging van zowel de binnen- als buitenzijde van je waterkoeler.

Onderhoud van een flessenwaterkoeler

Bij het onderhoud van een flessenwaterkoeler wordt naast de buitenzijde van de koeler ook de waterguard, het reservoir, de leidingen en tappunten aan de binnenzijde van het toestel gereinigd en grondig gedesinfecteerd.

 

Onderhoud van een waterdispenser leidingwater

Bij een waterkoeler die is aangesloten op een waterleiding worden naast de buitenzijde van het apparaat het reservoir, de leidingen en de tappunten gereinigd, gedesinfecteerd en ontkalkt. Indien nodig en van toepassing, wordt de UV-lamp vervangen en in elk geval wordt elk half jaar een nieuwe waterfilter geplaatst.

 

 

Vijf voordelen van een waterkoeler op de werkvloer

Een waterkoeler op de werkvloer biedt meer dan uitsluitend constant fris, bruisend of warm water voor jouw werknemers en klanten. Ontdek hier vijf voordelen van een waterfontein met drinkwater.

 

1. Steeds het gewenste water binnen handbereik

Met een waterdispenser op kantoor heb je altijd het gewenste water in de buurt. Heb je zin in gekoeld en dan weer bruisend water of bezwijkt die ene collega telkens weer voor thee? Dat is allemaal geen probleem dankzij de waterfonteinen van Culligan. Zeulen met zware literflessen, gebrek aan plaats in de koelkast en werknemers die een volle drinkfles met zich moeten meedragen naar kantoor behoren na het kiezen voor een waterkoeler van Culligan voorgoed tot de voltooid verleden tijd.

 

2. Een verhoogde concentratie

Wist je dat onze hersenen voor 80% uit water bestaan? En wist je dat voldoende water drinken heel erg belangrijk is om je goed te kunnen concentreren? Misschien niet, maar hoe dan ook is het belangrijk dat je veel water drinkt. Meer nog, naast een betere concentratie zorgt het drinken van voldoende water ook voor meer energie, minder vermoeidheid en een beter humeur. Met het plaatsen van een drinkwaterfontein zorg je niet enkel voor gezondere, maar ook meer productieve en gelukkigere werknemers. Als dat geen win-winsituatie is!

 

3. Water is gezond

Dat water gezond is, daar trappen we een open deur mee in, maar toch is het écht zo! Niet enkel ons brein vraagt om hydratatie, ook ons lichaam kan niet zonder. Voldoende water drinken zorgt onder andere voor een betere opname van voedingsstoffen in de darmen, helpt het afvoeren van afvalstoffen en regelt onze lichaamstemperatuur. Zowel leiding- als flessenwater dragen hiertoe bij.

 

4. Kleinere ecologische voetafdruk

Een waterkoeler laat je bergen plastic afval besparen, al helemaal als je kiest voor een leidingwaterkoeler. Je draagt zo je steentje bij aan een beter en gezonder milieu, maar door minder afvalverwerking spaar je ook zelf veel geld en energie uit. Een betere planeet begint bij jou en daar helpt Culligan graag aan mee!

 

5. Drinkwaterfonteinbabbels

Zien we elkaar aan het waterfonteintje? Je bedoelt de fontaine à eau? Soms begrijpen we elkaar niet honderd procent, maar een korte babbel kan al veel ophelderen. Geef toe, een waterkoeler voor bedrijven is de ideale plek voor smalltalk onder collega’s. Ooit gedacht om je toekomstige partner te ontmoeten aan een waterfontein? Minstens even romantisch als een koffieapparaat, toch!

Altijd fris water, een betere concentratie, een gezonde levensstijl, minder afval en een aangename sfeer op het werk… als we het zo oplijsten is een Culligan waterkoeler jouw ideale collega! Het is er trouwens eentje die geen super-de-luxe bureau nodig heeft en al blij is met een klein hoekje op kantoor. 😉

 

Lees meer: 5 voordelen van een waterdispenser voor jouw bedrijf

 

To drink leidingwater or not to drink leidingwater? That’s a good question!

Dat flessenwater gezonder is dan water uit de kraan is een mythe! Twijfel je eraan of leidingwater minstens even gezond is als flessenwater? Twijfel is goed en dat is een zeer terechte vraag waar wij het enige echte antwoord op weten.

 

Leidingwater bevat mineralen

Net als flessenwater bevat leidingwater belangrijke mineralen zoals calcium en magnesium die bijdragen aan onze gezondheid. Deze mineralen dragen bij aan de opbouw van botten en eiwitten en geven signalen door tussen de zenuwen en spieren. Leidingwater is zonder twijfel een gezonde optie. Zorg steeds voor een voldoende inname van de bovenvermelde stoffen en kies voor een leidingwaterkoeler van Culligan.

 

Hoge kwaliteitseisen en controle

Leidingwater is eveneens een veilige optie. Drinkwatermaatschappijen zijn onderhevig aan zeer strenge kwaliteitsvereisten om de gezondheid van de consument te garanderen. Ook onafhankelijke laboratoria controleren op meer dan 60 parameters en zien streng toe op een goede kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat leidingwater het beste gecontroleerde water in België is en je altijd zonder zorgen kunt genieten van een fris glas leidingwater.

 

Leidingwater is veilig

Om te voorkomen dat leidingwater tijdens het transport wordt besmet met bacteriën, wordt leidingwater ontsmet. De ontsmetting gebeurt met chloor dat in zeer kleine hoeveelheden, nog lager dan het voorgeschreven, wettelijke minimum, aan het leidingwater wordt toegevoegd. Zeer uitzonderlijk kan het water toch naar chloor ruiken. In dit geval laat je best het water enkele minuutjes staan en zal de geur vanzelf vervliegen.

 

Leidingwater is lekker

Over kleur en smaak valt niet te discussiëren, of toch? Leidingwater of water in het algemeen is een natuurproduct en heeft net zoals flessenwater niet steeds dezelfde samenstelling. Dit kan ervoor zorgen dat de ene persoon niets liever drinkt dan leidingwater en de andere het misschien niet lekker vindt. Het klinkt bijna onwaarschijnlijk, maar mocht de smaak je toch niet helemaal bekoren of wil je wat variatie, voeg dan een schijfje citroen of takje munt toe voor een extra frisse toets.

Vind je een glaasje water, gevuld aan een waterfontein van Culligan, toch te saai? Pimp dan je water door een schijfje citroen, limoen of komkommer toe te voegen. Ook een takje munt of citroenmelisse zorgt voor een heerlijk, frisse toets. Zoetebekken kunnen aan hun water ook sinaasappel of verschillende soorten zacht fruit, zoals bramen, frambozen of aardbeien toevoegen voor een fruitige smaak.

 

Leidingwater is goedkoper

Kiezen voor leidingwater is zeer goed voor de portemonnee. Leidingwater is ongeveer zo’n 120 keer goedkoper dan flessenwater.  Als je weet dat je voor één kubieke meter leidingwater, goed voor 1000 liter of 4000 glazen, gemiddeld 5 euro betaalt, dan is de keuze snel gemaakt.

 

Kleinere ecologische voetafdruk

Elke minuut gaan er wereldwijd een miljoen plastic flessen over de toonbank en dit aantal stijgt nog steeds. Door te kiezen voor leidingwater draag je bij aan een wereld met minder plastic en verklein je het wereldwijde transport van flessenwater. Kortom, door te kiezen voor een leidingwaterkoeler van Culligan zorg je voor een schonere planeet.

verminderafval

Go green met Culligan

Go green met Culligan

Door te kiezen voor een leidingwaterkoeler van Culligan spaar je jaarlijks niet enkel zelf honderden plastic flessen uit, maar ook Culligan gaat resoluut voor een beter klimaat.

Een kleinere afvalberg

Wie dagelijks anderhalve liter water drinkt zou hier jaarlijks 365 anderhalve literflessen of meer dan 700 flessen van 0,75 liter voor nodig hebben. Dit is een enorme hoeveelheid plastic die met een leidingwaterkoeler van Culligan kan worden vermeden.

 

Een lagere CO2-uitstoot

Leidingwater is niet enkel goedkoper en verkleint je afvalberg door het uitsparen van veelvuldig en overtollig plastic, maar heeft eveneens een lagere CO2-uitstoot. Uit onderzoek blijkt dat in België voor de productie van flessenwater jaarlijks zo’n 40 000 ton CO2 wordt uitgestoten. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van zo’n 14 000 auto’s.

Dat een leidingwaterkoeler geen gebruik maakt van flessenwater heeft ook veel minder transport en belasting van het milieu tot gevolg.

We schetsen voor jou graag het verschil in CO2-uitstoot tussen leidingwater en plastic flessen die al dan niet worden hergebruikt:

Leidingwater

Plastic, hergebruik

Plastic, eenmalig gebruik

1 g CO2

100 g CO2

160g CO2

Zoals je kunt zien, ligt de CO2-uitstoot van leidingwater 100 tot 160 keer lager dan deze van flessenwater.

 

Culligan’s groene inspanningen

Culligan maakt gebruik van R290 koelgas. Dit is een natuurlijk gas dat uitstekende thermodynamische eigenschappen bevat die op hun beurt leiden tot een hoog energie rendement. Het gevolg hiervan is een grote daling van het elektriciteitsverbruik. Hierdoor is Culligan in tegenstelling tot traditionele oplossingen 70 keer minder vervuilend.

Wanneer je de filter van een klassieke waterfontein zou vervangen, ontstaat er ongeveer 500 gram niet recycleerbaar afval. Het scheiden van de koolstof (binnenste gedeelte) en het omhulsel van de filter (buitenste gedeelde) is een complex proces met hoog oplopende recyclagekosten. Cijfers uit 2017 geven voor het gebruik van waterfilters in België een geschatte hoeveelheid van bijna 200 ton afval aan.

Culligan is zich hiervan bewust en levert dagelijks de nodige inspanningen om de productie te verduurzamen en in te zetten op een meer ecologisch verantwoorde technologie. In het kader hiervan werd een nieuwe productietechniek, de Green Carbon Plus, ontworpen. Dankzij deze techniek is het niet langer nodig om de volledige filter te vervangen, maar uitsluitend de filterblok met actieve kool. Deze technologie zorgt voor een herleiding van het afvalgewicht tot wel 38% en aangezien koolstof een natuurlijke stof is, is het afval eenvoudiger recycleerbaar. Ook onrechtstreeks draagt Culligan dankzij deze technologie bij aan een groenere planeet met de vermindering van CO2 die ontstaat bij de productie en het transport.

 

Fris water op de werkvloer: een gezonde keuze!

Wie dacht dat een loonsverhoging of extralegale voordelen een werknemer productiever maken, heeft nog nooit een waterkoeler van Culligan op de werkplek geïnstalleerd!

 

Water op de werkvloer zorgt voor gezonde werknemers

Ons lichaam bestaat voor 55 à 60 procent uit water. Dit percentage schommelt doorheen de dag door het verliezen van vocht via urine, transpiratie en tijdens het ademen. Om je vochtniveau op peil te houden, is het belangrijk om voldoende water te drinken.  Een gezonde vochtbalans is immers essentieel om je fit en gezond te voelen.

Water stimuleert niet enkel het brein en maakt je productiever, maar heeft ook tal van andere gezonde voordelen. Zo is het essentieel om voldoende water te drinken om uitdroging te voorkomen, je lichaamstemperatuur en bloedvolume op peil te houden en voedingsstoffen in het lichaam op te lossen. Ook krijg je er een stralendere huid door en boost je zo jouw immuunsysteem.

Te weinig vochtinname zorgt voor dehydratatie en leidt tot vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies, wat uiteraard volledig te vermijden is en makkelijk kan met een waterfontein van Culligan.

 

Hoeveel water moet ik precies drinken?

Een gezonde waterinname bedraagt gemiddeld zo’n 30 ml water per kilogram lichaamsgewicht. Dit komt neer op een 8 à 10-tal glazen water per dag of het dagelijks drinken van een gezonde, aanbevolen hoeveelheid van 1,5 à 2 liter water.

Naast zuiver water is ook thee zonder toegevoegde suikers ideaal om je vochtbalans op peil te houden. Onze waterdispensers zijn voor beide opties ideaal en bieden je werknemers zowel fris als warm water aan. Die ene collega die keer op keer bezwijkt voor een dampend kopje thee blijft dankzij ons nooit meer in de kou staan.

 

Drink met mate

Kan je ook te veel water drinken? Zeer zeker! Wanneer je op korte tijd te veel water drinkt, kunnen je nieren deze hoeveelheid niet meer verwerken en is er sprake van watervergiftiging. Dit is het geval bij het drinken van zo’n 8 tot 10 liter water per dag. Wij weten dat een drinkwaterfontein van Culligan onweerstaanbaar is, maar drink zoals steeds ook water met mate!