Ok Meer info
Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Wat hebt u nodig?Wij geven advies op jouw maat. Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

Huishoudelijke en professionele waterverzachters

Hoe maak je zacht water ? Door waterontharding! De voordelen van waterverzachters laten zich op ieder moment gelden door hard water zacht te maken. Geen kalkaanslag meer op de douche en vaat. Een aangenaam gevoel van het zuiver water op je huid. Culligan doet waterbehandeling bij bedrijven en bij particulieren. Het dagelijks waterverbruik en de waterhardheid van het leidingwater bepalen het geschikte toestel. Je kan waterontharders vergelijken met een waterzuiveringsinstallatie op kleine schaal.

Waterverzachter

Hard water wordt in de volksmond ook wel kalkwater genoemd. Het gaat om water dat veel kalk en magnesium bevat. Kalk vormt zich pas wanneer het opgewarmd wordt. Op dat moment zet het zich af op buizen en leidingen en vormt zo een isolerende laag. Daardoor moeten elektrische toestellen meer energie verbruiken om dezelfde warmte te bereiken en zullen ze het sneller begeven.

In België is het grootste deel van het leidingwater hard. De graad van de hardheid van het water wordt uitgedrukt in Franse graden. Eén Franse graad komt overeen met 10 mg CaCO³ per liter water.

Kalkaanslag is slecht voor elektrische apparaten en ziet er vies en smerig uit.

Benieuwd wat de waterhardheid van jouw gemeente is ? Klik dan op de link hieronder !
 

Hardheid water gemeente

 

Water behandelen kan op kleine schaal. Er bestaan immers al toestellen die geschikt zijn om een klein gezin of een lokale ondernemer te verhelpen. Maar waterbehandeling kan even goed op grote schaal zoals voor industriële doeleinden worden toegepast.

Wat is de ideale hardheid van leidingwater ?

Het ideale zachte water heeft een hardheidsgraad van 0°f en waarborgt het voorkomen van kalkafzetting, een maximum aan besparingen (energie, zeep- en kalkverwijderende producten) en een aanzienlijk stijgend comfort (minder onderhoud en de sensatie van zacht water). Dat ideaal zou zo veel mogelijk bereikt moeten worden.

Ik heb een vraag Bekijk aanbod Ik wens een offerte