Ok Meer info
Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Wat hebt u nodig?Wij geven advies op jouw maat. Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

De voordelen van waterontharder

Kalk kan zowel zichtbaar (aanslag op douche, vale vaat, huidirritaties,... ) als onzichtbaar (dichtgeslibde leidingen, verkalkt verwarmingselement in de wasmachine, ... ) aanwezig zijn. De waterverzachters van Culligan werken op een efficiënte manier het kalk uit het water weg. De diverse toestellen hebben een verschillende capaciteit. De kleine toestellen werken het meest optimaal voor kleine gezinnen. Bij grotere gezinnen of een groter waterverbruik zoals bij lokale ondernemers wordt een toestel met een grotere capaciteit naar voor geschoven. Het jaarlijks waterverbruik ligt aan de basis van welk toestel meest geschikt is. 

We sommen de voordelen van een waterverzachter voor je op. 

Verwarmingselement in topvorm

6mm kalkaanslag zorgt al voor een rendementsverlies van 50%. Zacht water is noodzakelijk om je wasmachine of vaatwas optimaal te laten werken.

Gedaan met kapotte vezels

Was je je kledij en badlinnen met hard water? Dan voelen ze na enkele wasbeurten al aan als schuurpapier. Hard water zorgt ervoor dat de vezels van je kledij sneller afbreken. Met zacht water blijven ze mooi soepel en donzig.

Het perfecte waterdebiet

Bij verkalkte leidingen komt er slechts een klein straaltje water meer uit de kraan. Zacht water voorkomt die nefaste verkalking waardoor het waterdebiet van je kraan optimaal is en blijft !

Zacht water maakt komaf met huidirritaties

Zacht water zorgt voor een gezonde en soepele huid. Je hoeft geen dure verzorgingscrèmes meer te smeren en je voelt je meteen goed in je vel !

Niet langer aanslag in de badkamer

Wanneer hard water opdroogt op de douche dan blijven er zichtbare sporen van kalkresten op. Dit is verleden tijd met zacht water.

Elektrische toestellen met een lange levensduur

Elektrische toestellen worden verondersteld om verschillende jaren te functioneren. Hard water kan dat verhinderen.