WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

De website van Culligan maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok MEER INFO

Bespaar meer dan €500/jaar met een waterverzachter

Werking van een waterontharder 2
Bespaar € 650 dankzij waterontharding !  1Bespaar € 650 dankzij waterontharding !  1 Een watercooler huren of kopen ? 3Een watercooler huren of kopen ? 3

Werking van een waterontharder

Het harde water stroomt door een bed van onoplosbare kationische Cullexharsen die zich in de harstank bevinden. Die harsen houden de kalkdeeltjes of calcium- en magnesiumionen vast en geven natrium af wanneer het harde water voorbijstroomt.
 

De harsen laten enkel zacht water door.
 

Wanneer de harsen volledig verzadigd zijn met calcium- en magnesiumionen en geen natrium meer bevatten, zal het toestel de harsen reinigen met pekelwater. Op die manier wordt het oorspronkelijk uitwisselingsvermogen van de harsen hersteld en zijn ze weer klaar om kalk op te nemen. Dit wordt regenereren genoemd.

De waterontkalkers van Culligan spoelen volumetrisch waardoor een variabel waterverbruik moeiteloos opgevangen wordt.

 

 

De onvervormbare, meerlagige tank van de waterontharder is van voedingskwaliteit en werd exclusief ontworpen door en voor Culligan. De extragladde binnenbekleding van de tank zorgt voor een volledige reiniging van de harsen en een minimale mechanische slijtage van de harsen tijdens het regeneratieproces.

De binnenzijde is erg glad zodat het spoelen en reinigen van het hars op het moment van de tegenspoeling niet vertraagd of belemmerd wordt. Dit systeem garandeert een volledige reiniging en elimineert elke kans tot vorming van dode hoeken en preferentiële kanalen.

Het zout van Culligan is uitermate geschikt om het verzachtingsproces uit te voeren. Het Culligan zout heeft een zuiverheid van maar liefst 99,75% en grandeert een optimale werking van uw waterontharder.