Ok Meer info
Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren

Bespaar meer dan €500/jaar met een waterverzachter

Welk zout gebruik ik voor mijn waterontharder ?  8
Hoeveel kalk bevat jouw leidingwater? Kom het hier te weten... 10Hoeveel kalk bevat jouw leidingwater? Kom het hier te weten... 10 Bespaar € 650 dankzij waterontharding !  1Bespaar € 650 dankzij waterontharding !  1

Welk zout gebruik ik voor mijn waterontharder ?

Een waterontharder heeft zout nodig om optimaal te kunnen functioneren. Maar net dat broodnodige regeneratiezout kan ook heel wat schade aanrichten. Dat is het geval wanneer je onzuiver zout koopt.

Beste zout voor je ontharder
Het ideale waterontharder zout bevat weinig residu of afvalstoffen en heeft een zo hoog mogelijke zuiverheid. Zo heeft het onthardingszout van Culligan een zuiverheid van maar liefst 99,75%. Daarmee kroont het zich meteen tot zuiverste zout op de markt.

Verontreinigde harsen
Onzuiver zout bevat residu. Dit residu komt onvermijdelijk ook in de harsen terecht wanneer de ontharder regenereert. Dat vuil blijft op de harsen zitten waardoor de capaciteit van de harsen en van het toestel daalt. Vergelijk het met een auto die je voltankt met goedkope, vuile diesel. Ook dat heeft effect op de werking van de wagen.

Wanneer je gedurende een hele tijd je waterontharder gaat vullen met onzuiver regeneratiezout dan gaat je zoutbak op termijn ook hard gaan stinken. Het pekelwater zal bovendien een troebel water worden door al het zand dat blijft steken in de zoutbak. Goedkoop zout werkt klontervorming in de hand.

Helaas zijn er heel wat spelers op de markt die zo’n onzuiver zout aanbieden, kijk dus goed uit je doppen !

Enkele vuistregels

  • Vermijd zout dat er glazig uitziet (zoutkristallen), deze bevatten veel zand;
  • Waterverzachter zout moet minstens een zuiverheid van 98% hebben;
  • Kijk op de verpakking naar het zuiverheidspercentage van het zout;
  • De oplosbaarheid van het zout moet zo hoog mogelijk zijn;
  • Koop zout dat weinig residu bevat en helder is.

Zuiver zout voor je waterverzachter kopen kan je hier