Deze site maakt gebruik van cookies zodat u niet opnieuw uw gegevens hoeft in te vullen bij iedere nieuwe bestelling. OK

Hoeveel kalk bevat jouw leidingwater? Kom het hier te weten...

Ongetwijfeld heb je al veel gehoord over kalk in het water! Verstopte leidingen, hard of zacht water, waterverzachters of waterontkalkers, en nog zo veel meer. Wat betekent dit allemaal?

De hardheid van water kan veel implicaties hebben op het dagdagelijkse leven. Zo kan er zich kalk opbouwen in waterleidingen, waardoor ze vast komen te zitten. De kalk zal zich ook afzetten op kranen, spoelbak, glazen, servies,...en alles waar het mee in aanraking komt. Tenslotte zorgt de kalk er ook voor dat elektrische apparaten een pak minder goed werken. Om water te ontkalken voor het schade aanricht, kan je een waterverzachter of waterontharder installeren.

Om de hardheid van jouw leidingwater te weten te komen, kan je een wateranalyse laten uitvoeren door een specialist. Via een waterstaal kan hij exact te weten komen wat de waterhardheid bij jou thuis is.

Wil je nu al te weten komen of het water in jouw waterleiding te veel kalk bevat? Dan kan je gemakkelijk de waterhardheid per gemeente opzoeken, met deze handige tool heb je meteen een antwoord!