Wees een water warrior tijdens Mei Plasticvrij!

Wereldwijd worden niet enkel elke minuut 1 miljoen plastic waterflessen gekocht, maar komt er ook één volledige vrachtwagen vol plastic in de oceanen terecht. Culligan wil samen met jou de strijd aangaan tegen wegwerpplastiek tijdens Mei Plasticvrij! Ontdek in deze blog hoe dat kan.

1000 keer minder vervuilend

In België alleen consumeren we 1.539 miljoen flessen per jaar en zijn hiermee de 3e grootste verbruiker in Europa. Er komen zo’n 247 miljoen stukjes plastic in de Middellandse zee terecht die ongeveer 450 jaar nodig hebben om te ontbinden. Aan het huidige tempo is er tegen 2050 meer plastic dan vissen in de oceanen en dat heeft enorme gevolgen voor de hele planeet.

Een drinkwatersysteem van Culligan is een duurzame keuze en een geschikt alternatief voor flessenwater. Je vermijdt zo het gebruik van wegwerpflessen en vervuilt hiermee het milieu tot wel 1000 keer minder.

 

mei plasticvrij

Lekker, fris water in slechts twee stappen

Naast het verminderen van het aantal geproduceerde waterflessen, zorg je door het kiezen voor een drinkwatersysteem van Culligan ook voor minder onnodig transport. Waar je met deze oplossing het drinkwater rechtstreeks uit de kraan haalt, vereist de levering van flessenwater immers tal van andere tussenstappen zoals transport, verkoop en recycling.

 

Jouw gezin of werknemers op een duurzame manier eenvoudig en vlot voorzien van drinkwater? Dat kan in slechts twee stappen. Jij kiest voor een drinkwatersysteem van Culligan en wij sluiten deze voor je aan op het leidingwaternet. Hierna kun je meteen genieten van een fris glaasje water.

 

Zorgeloos genieten

Jouw gezin is je meest kostbare bezit en daar zijn wij ons bij Culligan helemaal van bewust. We dragen niet enkel zorg voor een schonere planeet, maar ook voor jouw gezondheid. Dankzij ons meertraps, antibacterieel filtersysteem kun je zorgeloos genieten en garanderen wij je zuiver watergenot.

 

Wist je trouwens dat een waterkoeler van Culligan op het werk zorgt voor blije werknemers? Steeds fris en gefilterd water ter beschikking hebben is zeer goed voor de gezondheid, verhoogt de productiviteit en zorgt voor een beter humeur. Geef toe, blije werknemers dat betekent ook meteen een blije werkgever.

 

Duurzaamheid bekroond

Voor alle inspanning ontving Culligan recent de ecoVadis Sustainability Rating. Dit duurzaamheidslabel werd uitgereikt door de toonaangevende leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen en evalueerde Culligan op vier vakgebieden, namelijk: omgeving, arbeid- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. De evaluatie gebeurde op basis van toonaangevende normen (GRI, UNGC en ISO 26000) en hier wordt constant op toegezien door een wetenschappelijk comité.

 

Culligan levert verschillende ecologische inspanningen en wil samen met jou zorgen voor een kleinere ecologische voetafdruk. Strijd als een echte water warrior mee tegen wegwerpplastiek en kies voor een drinkwatersysteem van Culligan! Klaar om zelf een water warrior te worden? Download hier onze catalogus of vraag hier een offerte aan.

Snel geholpen